Op uitnodiging van onze Samen-Werk Partner Evolva Werkplekleren was het bestuur van Coöperatie Verbindend Leiden te gast bij Medtronic Heerlen om een kijkje achter de schermen te nemen op de werkvloer en het Beyond project. Medtronic is een bedrijf met 84.000 werknemers dat door toepassingen van biomedische technologieën bij onderzoek, ontwikkeling, vervaardiging en verkoop van instrumenten of apparaten levert. Hiermee leveren ze elke dag een belangrijke wereldwijde bijdrage aan het menselijk welzijn. De bedrijfsvoering is een prachtig voorbeeld van verbindend leiderschap. Zo wordt bijvoorbeeld dagelijks tijd ingepland om oplossingen vanuit medewerkers in teamverband te bespreken, waardoor de betrokkenheid van medewerkers groot is, ze telkens samen werken aan verbetering van het proces en zo dagelijks maatwerk leveren. Het project Beyond is een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs om Limburg als logistieke medical device regio verder te versterken. Praktische tools, competenties, verbeterpunten zijn een aantal voorbeelden die opgehaald worden door leerlingen in de praktijk op de werkvloer die daadwerkelijk worden geïmplementeerd in het onderwijsprogramma. Een mooi bedrijf dat de mens centraal stelt, samen een leven lang leren stimuleert en de medewerker ziet als de basis voor succes van de onderneming.

Neem even de tijd om je te laten inspireren door dit bedrijfsfilmpje “what started as a simple idea”

© 2022 Coöperatie Verbindend Leiden